Προφίλ γραφείου
Είμαστε ένα σύγχρονο δυναμικό δικηγορικό γραφείο με έδρα το Βόλο, αποτελούμενο από νέους επιστήμονες με αίσθημα ευθύνης, συνέπεια, οργάνωση και όρεξη για την επίλυση ακόμα και των πιο περίπλοκων νομικών υποθέσεων και την αναζήτηση της προσφορότερης για εσάς λύσης. Προσαρμοζόμενοι στο πνεύμα της εποχής εξειδικευόμαστε σε συγκεκριμένους τομείς, προκειμένου να πετύχουμε την μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Τα στελέχη του γραφείου μας, σε ένα σύνθετο κοινωνικό, πολιτικό, νομικό πλαίσιο, ασκούν μαχόμενη και συμβουλευτική δικηγορία, ειδικά στους τομείς του Δημοσίου Δικαίου, σε θέματα ΟΤΑ, Πολεοδομικού και Χωροταξικού Δικαίου, Περιβαλλοντικού Δικαίου, Ψηφιακής Εποχής (διαφορές από μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter, blogs), ΜΜΕ, προσωπικών δεδομένων, προσφέροντας υψηλό και εξειδικευμένο επίπεδο νομικών υπηρεσιών. Στελέχη του γραφείο μας είναι εκπαιδευμένα ως DPO, διαμεσολαβητές και ως συντονιστές στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Το επίπεδο νομικής γνώσης των στελεχών του γραφείου, η άριστη επιστημονική κατάρτιση, η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση, η εξειδίκευση, η δικαστική εμπειρία και η αδιάκοπη ενασχόληση με τους εξειδικευμένους κλάδους δικαίου εγγυώνται την ασφαλή, άμεση και πλήρη διεκπεραίωση των υποθέσεων που αναλαμβάνει.

Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών, το γραφείο μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε θέση μπροστά στις νέες αυτές προκλήσεις, να ανταποκριθεί αποτελεσματικά, άμεσα με ευσυνειδησία και σεβασμό στον πελάτη αλλά και στο δικηγορικό λειτούργημα.

Αναλαμβάνουμε υποθέσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, αφού πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας η επικοινωνία μας και η ανταλλαγή πληροφοριών, εγγράφων κλπ μπορεί να γίνει από οπουδήποτε.

Νομικά Νέα
30-11-19

Το Δικαίωμα του πολίτη στην περιβαλλοντική ενημέρωση. 

Συνοπτικό άρθρο για τα δικαιώματα του πολίτη και αντίστοιχα τις υποχρεώσεις της Διοίκησης στο ζήτημα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης. 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ στις 17.11.2019

Διαθέσιμο και εδώ:

https://e-thessalia.gr/to-dikaioma-toy-politi-sti-perivallontiki-enimerosi/02-09-19
Αίτηση προσωρινής διακοπής λειτουργίας σταθμών κινητής τηλεφωνίας και απομάκρυνσης εγκατεστημένων κεραιών και μηχανημάτων. Εκπομπή επικίνδυνης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από βάσεις κινητής τηλεφωνίας. Απαράδεκτο το αίτημα περί απειλής προσωπικής κράτησης, εφόσον δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένου προσώπου. Ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων προφύλαξης όταν υπάρχουν επαρκείς λόγοι να θεωρείται ότι η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δημιουργεί κινδύνους ανεπανόρθωτης σωματικής και ψυχικής βλάβης. Αρχές αναλογικότητας και οικονομικής ελευθερίας. Δεκτή.
02-09-19

Σημαντική απόφαση  του ΣτΕ δίνει τις κατευθύνσεις για την οριοθέτηση οικισμών σε όλη την επικράτεια, ακυρώνει ως «ανεφάρμοστες» και «αντισυνταγματικές» τις οριοθετήσεις και τις επεκτάσεις ορίων οικισμών, που έχουν γίνει σε πολλές εκατοντάδες οικισμούς,  με πράξεις της διοίκησης (υπουργείου, νομαρχών κλπ) και αποφάσεις Δήμων και θέτει τις πολεοδομικές υπηρεσίες, προ αυξημένων ευθυνών για την έκδοση οικοδομικών αδειών, σε αυτές τις περιοχές.

Το συνολικό κείμενο της απόφασης θα αναρτηθεί μετά την καθαρογραφή της απόφασης. 

Πηγή: Νόμος & Φύση13-06-19
 Η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο μισθωμένο χώρο δώματος πολυκατοικίας, παραβιάζει τον κανονισμό της πολυκατοικίας που θέτει περιορισμούς και απαγορεύσεις φέρουσες το χαρακτήρα δουλείας που αντιτάσσονται και κατά τρίτων – μισθωτών. Αναγνωρίζει τους ενάγοντες δικαιούχους πραγματικής δουλείας με περιεχόμενο την απαγόρευση της χρήσης του δουλεύοντος ως επαγγελματικού χώρου και την απαγόρευση χρήσης που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ενοίκων της πολυκατοικίας. Υποχρεώνει τις εναγόμενες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να άρουν την προσβολή, διατάσσει διακοπή λειτουργίας των σταθμών βάσης και καθαίρεση κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Η προσβολή του δικαιώματος δουλείας συνιστά αδικοπραξία – επιδίκαση ηθικής βλάβης στους ενάγοντες.


13-06-19
Οικονομική ελευθερία – Δικαίωμα στην υγεία – Απαγόρευση καπνίσματος στους κλειστούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – Ανίσχυρη διάταξη νόμου περί εξαίρεσης από την απαγόρευση με την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος (τέλους)

Lawspot.gr


04-06-19
  Αντιστυνταγματική η εξαίρεση οικιστικών πυκνώσεων από δασικούς χάρτες.


03-06-19
Δεν είναι έγκυρη η καταρτιση δικαιοπραξίας με αντικείμενο την αποκλειστική χρήση θέσεων στάθμευσης σε πιλοτή σε τρίτους εφόσον αυτοί δεν έχουν στην κυριότητα τους αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία στην πολυκατοικία. Αρνητική αγωγή. 


linkedin twitter
 
 
site created and hosted by