Facebook - Microsoft: Αποκαλύψεις για χιλιάδες αιτήματα παροχής πληροφοριών από τις αρχές των ΗΠΑ
Xιλιάδες αιτήματα παροχής πρόσβασης σε δεδομένα χρηστών, υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν οι δύο τεχνολογικές εταιρείες.


Στα πλαίσια της προσπάθειας να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών του διαδικτύου, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί συμφωνιών με την αμερικανική κυβέρνηση προς παροχή πληροφοριών, η Microsoft και η Facebook προχώρησαν στη δημοσιοποίηση στοιχειών αναφορικά με τα σχετικά αιτήματα που έχουν δεχθεί από τις αρχές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Facebook Inc. ανακοίνωσε ότι, για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, τα αιτήματα που έλαβε για πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα κυμαίνονται από 9.000 μέχρι 10.000 και αφορούν σε 18.000-19.000 λογαριασμούς, με την αιτιολογία να καλύπτει από αστυνομικές έρευνες για τοπικά εγκλήματα μέχρι ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Η Microsoft από την πλευρά της, δήλωσε ότι έχει λάβει αιτήματα για την παροχή κάθε είδους πληροφορίας για 31.000 λογαριασμούς στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δημοφιλείς τεχνολογικές εταιρείες, ακολουθώντας το παράδειγμα της Google, έχουν υποβάλει αίτημα στις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να τους επιτραπεί να δημοσιοποιήσουν τον ακριβή αριθμό των αιτημάτων που έγιναν στα πλαίσια απόρρητων προγραμμάτων εθνικής ασφάλειας, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο αναφορικά με την παροχή των συγκεκριμένων πληροφοριών από πλευράς τους.

Πηγή: Lawnet 

Νομικά Νέα
30-11-19

Το Δικαίωμα του πολίτη στην περιβαλλοντική ενημέρωση. 

Συνοπτικό άρθρο για τα δικαιώματα του πολίτη και αντίστοιχα τις υποχρεώσεις της Διοίκησης στο ζήτημα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης. 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ στις 17.11.2019

Διαθέσιμο και εδώ:

https://e-thessalia.gr/to-dikaioma-toy-politi-sti-perivallontiki-enimerosi/02-09-19
Αίτηση προσωρινής διακοπής λειτουργίας σταθμών κινητής τηλεφωνίας και απομάκρυνσης εγκατεστημένων κεραιών και μηχανημάτων. Εκπομπή επικίνδυνης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από βάσεις κινητής τηλεφωνίας. Απαράδεκτο το αίτημα περί απειλής προσωπικής κράτησης, εφόσον δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένου προσώπου. Ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων προφύλαξης όταν υπάρχουν επαρκείς λόγοι να θεωρείται ότι η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δημιουργεί κινδύνους ανεπανόρθωτης σωματικής και ψυχικής βλάβης. Αρχές αναλογικότητας και οικονομικής ελευθερίας. Δεκτή.
02-09-19

Σημαντική απόφαση  του ΣτΕ δίνει τις κατευθύνσεις για την οριοθέτηση οικισμών σε όλη την επικράτεια, ακυρώνει ως «ανεφάρμοστες» και «αντισυνταγματικές» τις οριοθετήσεις και τις επεκτάσεις ορίων οικισμών, που έχουν γίνει σε πολλές εκατοντάδες οικισμούς,  με πράξεις της διοίκησης (υπουργείου, νομαρχών κλπ) και αποφάσεις Δήμων και θέτει τις πολεοδομικές υπηρεσίες, προ αυξημένων ευθυνών για την έκδοση οικοδομικών αδειών, σε αυτές τις περιοχές.

Το συνολικό κείμενο της απόφασης θα αναρτηθεί μετά την καθαρογραφή της απόφασης. 

Πηγή: Νόμος & Φύση13-06-19
 Η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο μισθωμένο χώρο δώματος πολυκατοικίας, παραβιάζει τον κανονισμό της πολυκατοικίας που θέτει περιορισμούς και απαγορεύσεις φέρουσες το χαρακτήρα δουλείας που αντιτάσσονται και κατά τρίτων – μισθωτών. Αναγνωρίζει τους ενάγοντες δικαιούχους πραγματικής δουλείας με περιεχόμενο την απαγόρευση της χρήσης του δουλεύοντος ως επαγγελματικού χώρου και την απαγόρευση χρήσης που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ενοίκων της πολυκατοικίας. Υποχρεώνει τις εναγόμενες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να άρουν την προσβολή, διατάσσει διακοπή λειτουργίας των σταθμών βάσης και καθαίρεση κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Η προσβολή του δικαιώματος δουλείας συνιστά αδικοπραξία – επιδίκαση ηθικής βλάβης στους ενάγοντες.


13-06-19
Οικονομική ελευθερία – Δικαίωμα στην υγεία – Απαγόρευση καπνίσματος στους κλειστούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – Ανίσχυρη διάταξη νόμου περί εξαίρεσης από την απαγόρευση με την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος (τέλους)

Lawspot.gr


04-06-19
  Αντιστυνταγματική η εξαίρεση οικιστικών πυκνώσεων από δασικούς χάρτες.


03-06-19
Δεν είναι έγκυρη η καταρτιση δικαιοπραξίας με αντικείμενο την αποκλειστική χρήση θέσεων στάθμευσης σε πιλοτή σε τρίτους εφόσον αυτοί δεν έχουν στην κυριότητα τους αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία στην πολυκατοικία. Αρνητική αγωγή. 


linkedin twitter
 
 
site created and hosted by