Facebook: Αποκλεισμός διαφημίσεων σε σελίδες «προσβλητικού» περιεχομένου.
Ανακοίνωση του Facebook για τον αποκλεισμό διαφημίσεων σε σελίδες με «επικίνδυνο» περιεχόμενο. 
Η Facebook Inc. ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την τοποθέτηση διαφημίσεων σε σελίδες σεξουαλικού ή προωθητικού της βίας περιεχομένου, εντείνοντας τις προσπάθειές της να προστατέψει εταιρείες κι επιχειρήσεις από οποιονδήποτε συσχετισμό με «προσβλητικό» περιεχόμενο.
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο ήδη επιβάλει παρόμοιους περιορισμούς σε σελίδες με ρατσιστικές αναφορές ή περιεχόμενο υπέρ των ανθρωπίνων διακρίσεων, ανακοίνωσε την επέκταση των κατηγοριών σελίδων, στις οποίες θα απαγορεύεται εφεξής η τοποθέτηση διαφημίσεων, και σε αυτές, οι οποίες επιδεικνύουν έστω και οποιοδήποτε γραφικό, σκίτσο ή λεκτικό που να υποκρύπτει προώθηση βίαιης ή ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Υπενθυμίζεται ότι μεγάλες εταιρείες, όπως π.χ η Nisan Motor Co’s UK, είχαν αναστείλει πρόσφατα την καταχώρηση διαφημίσεων στο Facebook, διαμαρτυρόμενες για το γεγονός ότι οι καταχωρήσεις τους εμφανίζονταν σε σελίδες που προωθούσαν τη βία εναντίον γυναικών.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο πάντως ανακοίνωσε ότι εργάζεται συστηματικά, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος της οικονομικής ελευθερίας των παραπονούμενων επιχειρήσεων.

Πηγή: Lawnet 

Νομικά Νέα
30-11-19

Το Δικαίωμα του πολίτη στην περιβαλλοντική ενημέρωση. 

Συνοπτικό άρθρο για τα δικαιώματα του πολίτη και αντίστοιχα τις υποχρεώσεις της Διοίκησης στο ζήτημα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης. 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ στις 17.11.2019

Διαθέσιμο και εδώ:

https://e-thessalia.gr/to-dikaioma-toy-politi-sti-perivallontiki-enimerosi/02-09-19
Αίτηση προσωρινής διακοπής λειτουργίας σταθμών κινητής τηλεφωνίας και απομάκρυνσης εγκατεστημένων κεραιών και μηχανημάτων. Εκπομπή επικίνδυνης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από βάσεις κινητής τηλεφωνίας. Απαράδεκτο το αίτημα περί απειλής προσωπικής κράτησης, εφόσον δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένου προσώπου. Ανάγκη λήψης ειδικών μέτρων προφύλαξης όταν υπάρχουν επαρκείς λόγοι να θεωρείται ότι η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δημιουργεί κινδύνους ανεπανόρθωτης σωματικής και ψυχικής βλάβης. Αρχές αναλογικότητας και οικονομικής ελευθερίας. Δεκτή.
02-09-19

Σημαντική απόφαση  του ΣτΕ δίνει τις κατευθύνσεις για την οριοθέτηση οικισμών σε όλη την επικράτεια, ακυρώνει ως «ανεφάρμοστες» και «αντισυνταγματικές» τις οριοθετήσεις και τις επεκτάσεις ορίων οικισμών, που έχουν γίνει σε πολλές εκατοντάδες οικισμούς,  με πράξεις της διοίκησης (υπουργείου, νομαρχών κλπ) και αποφάσεις Δήμων και θέτει τις πολεοδομικές υπηρεσίες, προ αυξημένων ευθυνών για την έκδοση οικοδομικών αδειών, σε αυτές τις περιοχές.

Το συνολικό κείμενο της απόφασης θα αναρτηθεί μετά την καθαρογραφή της απόφασης. 

Πηγή: Νόμος & Φύση13-06-19
 Η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο μισθωμένο χώρο δώματος πολυκατοικίας, παραβιάζει τον κανονισμό της πολυκατοικίας που θέτει περιορισμούς και απαγορεύσεις φέρουσες το χαρακτήρα δουλείας που αντιτάσσονται και κατά τρίτων – μισθωτών. Αναγνωρίζει τους ενάγοντες δικαιούχους πραγματικής δουλείας με περιεχόμενο την απαγόρευση της χρήσης του δουλεύοντος ως επαγγελματικού χώρου και την απαγόρευση χρήσης που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ενοίκων της πολυκατοικίας. Υποχρεώνει τις εναγόμενες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να άρουν την προσβολή, διατάσσει διακοπή λειτουργίας των σταθμών βάσης και καθαίρεση κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Η προσβολή του δικαιώματος δουλείας συνιστά αδικοπραξία – επιδίκαση ηθικής βλάβης στους ενάγοντες.


13-06-19
Οικονομική ελευθερία – Δικαίωμα στην υγεία – Απαγόρευση καπνίσματος στους κλειστούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – Ανίσχυρη διάταξη νόμου περί εξαίρεσης από την απαγόρευση με την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος (τέλους)

Lawspot.gr


04-06-19
  Αντιστυνταγματική η εξαίρεση οικιστικών πυκνώσεων από δασικούς χάρτες.


03-06-19
Δεν είναι έγκυρη η καταρτιση δικαιοπραξίας με αντικείμενο την αποκλειστική χρήση θέσεων στάθμευσης σε πιλοτή σε τρίτους εφόσον αυτοί δεν έχουν στην κυριότητα τους αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία στην πολυκατοικία. Αρνητική αγωγή. 


linkedin twitter
 
 
site created and hosted by